Cel mai important aspect in patologia orala este preventia. Este mult mai eficient si convenabil pentru pacient sa previna aparitia cariilor dentare, a afectiunilor parodontale sau a pierderii dintilor decat sa le trateze.

In acest sens oferim pacientilor nostri servicii complete de profilaxie. Acestea constau in:

Detartraj cu ultrasunete urmat de air flow si periaj profesional pentru indepartatrea tartrului dentar si a petelor de pe dinti (petelor extrinseci cauzate de factori externi si nu de defecte de formare ale smaltului/dentinei).

Pentru a preveni formarea cariilor si pentru desensibilizare folosim aplicarea unui gel fluorizant la nivelul ambelor arcade dentare.

De asemena, pentru a impiedica formarea cariilor la dintii erupti recent folosim sigilant la nivelul santurilor si fosetelor (gropitele de la nivelul dintilor pe care se mesteca) molarilor definitivi.

Cu toate acestea, pacientii trebuie sa constientizeze ca cel mai important factor in preventia afectiunilor dentare il reprezinta periajul efectuat de pacient in mod CORECT seara si dimineata si folosirea atei dentare intrucat periuta, indiferent de tipul ei manuala sau electrica, nu reuseste sa curete zonele aflate intre dinti.

Legat de diferenta dintre periuta electrica si cea manuala studiile arata ca atat cea manuala cat si cea electrica sunt la fel de eficiente cu conditia sa fie folosite corect, un mic avantaj avand periuta rotativa cu oscilatii in fata celei manuale, undeva la 7% fiind mai eficienta cea electrica. (Cochrane Collaborations Oral Health Group systematic review, J Dent Hyg. 2004 Spring;78(2):349-54.)