Daca se doreste inlocuirea unuia sau a mai multor dinti prin terapia implantara, tehnologia ne permite sa inlocuim prin implant dentar lipsa unuia, mai multor sau a tuturor dintilor de pe o arcada dentara (mandibula sau maxilar superior).

Acest lucru se face in principiu in doua etape: cea chirurgicala care presupune inserarea implantelor si cea protetica in care se inlocuiesc dintii (coroanele acestora).

Pentru partea chirurgicala avem o colaborare foarte buna cu Dr. Cristofor Derioiu, medic specialist chirurgie maxilo faciala, folosind implante de cea mai buna calitate de la ARDS, Israel.

Atunci cand osul pacientului nu este suficient trebuie sa apelam la tehnici de aditie osoasa: sinus lift intern sau extern, grefe osoase pentru remodelarea osului etc. Acestea ne permit sa inseram implante dentare in situatii cu deficit osos major in deplina siguranta pentru pacient pe termen lung.

Imagine radiologica initiala, se observa deficitul osos (in partea dreapta a imaginii, sus), fiind necesara interventia de sinus lift pentru a insera implantele

Imagine radiologica dupa inserarea implantelor si a aditiei de os in sinus

Pentru partea protetica a terapiei implantare colaboram cu un laborator de tehnica dentara din Cluj Napoca ce dispune de tehnologia CAD CAM, dintii venind perfect in lacasul de pe implant (bont protetic) utilizand si ceramica de cea mai buna calitate, ceramica VITA, Germania.

Situatie initiala.

Radiografie panoramica post inserare implanturi

Radiografie panoramica la 2 ani de la interventie.